Nu bet tad atkal krāsu mainīšanas vietā varētu lietot kādu pasvītrojumu vai simbolu, tad pēc idejas nevajadzētu būt nekādām problēmāmJa kas, manā pusē ir tāds maršrutiņš Liepāja - Nīca un tam ir tieši šāda tipa kustību saraksts
![]()
Sākotnēji gribēju par to rakstīt savā blogā, bet ienāca prātā, ka šeit varētu izraisīt par šo tēmu diskusijas un, iespējams, iegūt kādu jaunu domu.
Tātad, kopš jaunā gada manā meža nekurciemā Silakrogā ir jauns sabiedriskā transporta kustības saraksts, kas saistīts ar to, ka Rīgas satiksme ir atteikusies vispār šo maršrutu apkalpot. Līdz ar jaunu uzņēmumu ir parādījies arī jauns kustības saraksts, kas piestiprināts pie autobusu pieturvietas zīmes.
Lūk, var redzēt oriģinālu:
Bez šaubām, šitādā murgā ir grūti orientēties, jo reāli visi šie maršruti ved uz vienu un to pašu vietu. Šis neveiksmīgais atdarinājums no ne pārāk labā Rīgas satiksmes varianta man uzdzen šermuļus. Tieši tāpēc nācās veidot tādu variantu, kādu pats gribētu ikdienā izmantot.
Pirmkārt, man šķiet neloģiski dēļ dažiem autobusiem taisīt atsevišķu tabulu papildus minimaršrutiem. Vēl jo vairāk man šķiet jocīgi katru atiešanas laiku ielikt savā šūnā, ja tam pat nav sakara ar dalījumu stundu skalās (kā tas ir ļoti ērti izdarīts bieži, bet neregulāri kursējošam transportam pilsētās). Un pavisam jocīgs ir dalījums atsevišķās tabulās brīvdienām un darba dienām, ja izmaiņas ir samērā niecīgas.
Jā, vēl tikai atsevišķi par darba dienu un sestdienu kustības grafiku un vizualizācijas paņēmienu. Tā kā šie divi apzīmējumi ir samērā tuvi pēc savas loģiskās būtības, tie ir ielikti tonāli tuvās krāsās. Savukārt sakarā ar to, ka grafiku varētu skatīties arī cilvēks ar krāsu uztveres problēmām, tad tie ir gaišāki par visās dienās kursējošā transporta vizuālo attēlojumu. Tāpēc gadījumā, ja pieturvietā nonāks daltoniķis, arī viņam nebūs problēmu vismaz ar īpaši nozīmīga (lasivisās dienās kursējoša) transporta kustību.
P.S. Man ir aizdomas, ka arī šo kustības grafiku mēs varētu vienkāršot. Tieši par to arī vēlētos dzirdēt jūsu komentārus.
Nu bet tad atkal krāsu mainīšanas vietā varētu lietot kādu pasvītrojumu vai simbolu, tad pēc idejas nevajadzētu būt nekādām problēmāmJa kas, manā pusē ir tāds maršrutiņš Liepāja - Nīca un tam ir tieši šāda tipa kustību saraksts
![]()
Redzi, tomēr ir ļoti liela atšķirība starp to, kad autobuss iet un kāds cipars būs uzkabināts uz autobusa. Līdz ar to ir arī nozīme tam, lai kodējumi (krāsa, simbols) nejauc prātu.
Starp citu, nevari nofotografēt savu autobusu kustības sarakstu un ievietot šeit?
es sad tad ari izmantoju sos pasu marsrutus- tavs variants tads krietni vien kabatas versijas saraksts, ko izprintet uz mazas lapinjas un ielikt makaa.. piekriitu tik daudz, ka pieturaas uz Riigu varetu izmantot kopeeju tabulu, protams bazt zem viena marsruta apaksaa citus, izmantojot mazas piebildiites, nevar- tas nav logiski. vizuaalais noformeejums mani apmierina ari pasreizeejam sarakstam.. taa kautkaa
un vai tu neesi aizmirsis kautkaa iezimet autobusus, kas kursee tikai 7dienaas un svetku dienaas?
Nav tagad baigā gribēšana uz staciju iet, bet ja tas būs aktuāli, tad vēl garāmejot varētu![]()
Medniex, es tieši to pašu gribēju rakstīt - mr_serge variants Liepājas rajonā ir plaši izplatīts. Kas tur ko fotografēt? Tas tieši tāds arī izskatās. Melnbalts, protams, un reisiem, kas kādās dienās nav/ir, liek zvaigznīti, vai divas. Bet ideja jau tā pati vien ir.
Tavā variantā kaut kādos dienas gaismas/apgaismojuma nomaiņas brīžos abas krāsas var šķist līdzīgas, ja ne pat vienādas. Drīzāk jau brīvdienu reisiem varētu likt rāmi apkārt, bet darbdienu reisiem - pasvītrojumu. Jo zvaigznītes jau arī maziņas un omas var nesaredzēt![]()
Nesaprotu, kāds vēl murgs ar to esošo sarakstu?
Man liekas viss skaidri saprotams.
Tieši tavs variants ir murgs. Neņem ļaunā ...
edgarsa.weebly.com
piekritiishu vanagamnesaprotu ko ts serge te peras par neikiem
2 kesis, wanags u.c.
tieši tapēc, ka cilvēki aug slikti dizainētā vidē, jūsu klienti pieprasa slikti dizainētus darbus. tas, ka jums nerūp vide apkārt, nenozīmē, ka citiem vajadzētu būtu vienaldzīgiem.
kādēļ nīderlandē, un lēnām arī citur rietumeiropā, ir labāka dizaina un estētiskā kultūra kā citviet pasaulē?
tādēļ ka no bērnības ir ieaudzināts, ka dizainam ir jākomunicē, dizainam ir jāizglīto, nevis jādebilizē un jādegradē. cilvēki ir uzauguši ar tādiem dizaineriem kā Wim Cowell, Experimental Jet-Set u.c.
un lai piedod man augstie vadītāji, bet šajā sadaļā jūsu komentārus nelabprāt redzu.
jūs runājat par lietām, ko vai nu nedarat profesionāli vai nezinat pietiekami, lai konstruktīvi vai pat nekonstruktīvi varētu kritizēt, sanāk tāda aprobežota d**** vien.
ja kļūdos, tad lai jūsu klientiem veicas saņemt, ko labi uztaisītu.
2 mrserge
apsveicama ideja (varbūt paarlīmē paari pieturā savu versiju), vienīgais kas varbūt vēl vienkāršojamāks būtu: kursē tikai darbdienās un sestdienās būtu vieglāk paarsaucams par nekursē svētdienās? patīk krāsu kodēšanas ideja, bet varbūt ir citas krāsas, kuras arī daltoniķi redz? vai vienkārši nedaudz (10-20%) tumšāk un piesātinātāk šīs vajag.
p.s. ceru, ka translita konvertors strādā normāli, jo uni nav lv atbalsts.
Tā kā es no Valmieras gala tad varu teikt, ka visu laiku mums tur ir tāds kā Mr Serge izveidojis (btw, sveicieni sen neredzētajam). Problēmu nav un viss saprotams. Dzīvojot Rīgā drusku bija jāpielāgojas šejienes sarakstiem.
paga kur tur ir kkads dizains taj serges postaa?
P.S. lab289 labaak nebruukjee muti, pats ar savu postu nonaaci pretrunaas sev saciitajam
smuki burtus salikt arī jāprot, kaut vai izvēlēties atbilstošus viegli lasāmus šriftus. kā amerikāņu ceļazīmju Interstate, Erik Spiekermann šriftus Officina un InfoText.
par mutes brūķēšanu - kad vajag, jābrūķē. par grafisko dizainu es vienmēr pabrūķēšu ar cerību, ka latvijā beigsies "datordizaineru" (tas nav domāts kā cgi, bet drīzāk domāšanas līmeņa, neprofesionālisma, nespējas kombinēt analogos materiālus ar digitālajiem) ēra un cilvēki attīstīs kautcik sakarīgu dizaina izjūtu (sense?).
īsti nesaprotu kur tieši es esmu nonācis pretrunās sev sacītajam?
dizains var būt tikai labi izvēlēts burtu sakārtojums.
http://www.eatock.com/ liela daļa darbu ar tādi minimāli, ok par citu tēmu, bet kādēļ viņš tiek aicināts sniegt runas pa visu eiropu?
mrserge ir aizsācis labu tematu un pie viņa kustības saraksta var vēl strādāt, bet priekš manis tas ir dizains.
ok nestriideeshos ar dizaina gurutaga tak stiliigi minimaalisms un suudi kas peec nekaa neiskatas ir dizaina etaloni
Nu cmon, nevajag te muļķi un apbižoto tēlot un neprotot normāli, konstruktīvi atbildēt pretī likt dumu sarkasmu ar vēl dumāku piebildi par minimālismu.
Kā jau lab289 izteicās dizains nav tikai smukas mēbelītes un weblapele. Tas vārds ir ļoti plašs. Tā kā daļa te tikai prot lamāties un neko jēdzīgu ierakstīt nespēj tad labāk to paturēt pie sevis. Tāpēc arī es nelienu šajā sadaļā tēlojot umņiku un kaut ko pa latvieša modei braucot virsū raksta idejai, tēmai utt utjp.
Lūdzu konstruktīvāk pilsoņi!
vajag nevis strīdēties, bet ar piemēriem risināt konstruktīvas sarunas.
viss ir diskutējams.
pat minimālisms un sūdi, kas izskatās sūdīgi un ir dizaina etaloni.
minimālisms smukai sieviešu apakšveļai bieži vien būs tikpat labi, kā ferārī beduīnam tuksneša vidū.
man liekas šādai vispārīgai informācijai jābūt reģionu līmenī koordinētai, viegli uzskatāmai, uztveramai un nesarežģītai.
offtopic, mani interesē ko tu Kesi uzskati par lietišķo grafiku/dizainu? paarāk daudz sanāk strīdēties par šo tēmu.